Duit Kawen Cik Mar

October 03, 2010

Kenapa Lelaki Curang???

aiceh...semua nk tau kan kenapa lelaki curang?? 
korang pernah terfikir tak kenapa lelaki berlaku curang???
sebab gurl baru dia lagi mantap?lg cun melecun??
cuba pikir dan renung2kan...huhu
ramai wanita cakap "lelaki kan, memang dasar lelaki...
pantang nampak dahi licin cikit terus lupa diri!!"
bagi la beribu2 alasan pun, yang sakit ati tetap perempuan.
tapi de je kan perempuan yang curang???betul tak???
dah2...sama je, tapi lelaki paling banyak curang!!!haha
(maaf penunggu gua...maaf penunggu gua!!hehe)
kalau cik mar sendiri yang curang, 
mesti cik mar pun takde alasan kenapa curang
takkan nak cakap "awak dah gemok, awak dah tak hensem!!!" 
perh...jahat tu, jahat!!!
tapi lelaki ni kadang2 bagi alasan budak tadika
de tu bagi alasan 
"awak dok busy je dengan baby, 
i bosan, rase takde orang layan so i cari la baby lain"
perh...tu memang panas telinga kalau jadi kat kite sebagai perempuan
lelaki memang terkenal dengan bermacam alasan
kalau sebelum kawen tu ayat manis semanis madu....
(mati r cik mar kene kondem dengan blogger2 lelaki ni!!!haha)

jom lyn ckit alasan2 encik lelaki before dan after kecurangan berlaku:
 Ayat lelaki masa masih suka :
  • "I tetap akan tunggu U sampai hujung nafas I"
  • "I akan tetap sayang U walaupun U makin chubby"
  • "I tetap cintakn U walaupun U tak pandai masak"
  • "I tak kesah tunggu U walau berjam2, janji dapat kuar dgn U"
 Ayat lelaki lepas terkantoi curang....
  • "U tu selalu busy...I bosan tau!!!"
  • "U sekarang dah tak pandai jaga badan, I nak U yg slim"
  • "U tak pernah masak tuk I, tapi dia jaga makan minum I"
  • "U selalu buat I ternanti2, ingat I ni tunggul takde perasaan?"
betul tak pe yang cik mar senaraikan tu???
tapi de r yang tersenaraikan??hehe
entah r, kadang2 cik mar pelik kenapa mudah sangat 
seseorang tu berubah hati dan perasaan
tak pernah terlintas & teringat ke mereka masa mula2 bercinta dulu
erm...tapi selagi namanya manusia @ insan,
selagi itu la bernafsu tuk mendapatkan sesuatu yang indah
cik mar bukan nak kondem encik lelaki,
sebab puan2 perempuan pun ape kurangnye kan??
ada je yang curang...pendek kata tepuk dada tanya selera
paling penting,

sesuatu yang kita lepaskan tuk sesuatu yang kite kejar
sampai sanggup melukakan hati seorang insan,
belum tentu itu yang terbaik untuk diri kita.
sekali kite sakiti hati seseorang yang ikhlas mencintai kite,
tak mustahil kite juga akan merasainya suatu hari nanti....



5 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

aku suka kata2 yg last tu...

sebab tu la ada lelaki yg gila talak...

mencikk la lelaki curang ni..

Gee said...

oooo..curang yerrr..takpa cik mar..dia men kayu 3..kita men kayu 5..harharhar...

♥♥Cik_Mar♥♥ said...

huhu...cik mar terbaca kt 1 entri gurl tu, boy dia curang.pastu cari2 gak sbb2 knpe lelaki curang so terwujud la entri ni~~hehe

Myra Arshad (: said...

hehe .
tengok ni :)
http://myraarshad.blogspot.com/2010/05/sebab-lelaki-curang-sebelum-kahwin.html

inSan leMoh sEgalo2nyo said...

perempau yang selalu curang sebenarnyer....
lelaki ni adalah kaum yang setia. walaupun die berkenalan dengan pompuan lain. tapi hati die ttp pada yang satu tu...
kalu perempuan berkenalan dngn lelaki lain..hati die dah berbelah bahagi....