Duit Kawen Cik Mar

December 20, 2010

Mengubati RindU

tajuk entri kasi gempak cikit
bagi orang yang dok angau mengubati rindu!!!hehe
*ampun2....gurau di awal pagi kan
actually cik mar memang tengah rindu
rindu kat zaman sekolah dulu....
rindu dok hostel dan berkampung dengan kawan2
dulu pas PMR dengan result yang tak seberapa tu, 
cik mar dengan bangganya melangkah ke sekolah teknik ampangan, seremban
ala, sekolah yang sebelah teknik tuanku jaafar tu
korang buat2 tak perasan kan???
mentang2 la mata memasing di kaburi dengan teknik tuanku jaafar....wekkksss!!!hehe
cik mar apply SMTA dengan eija (member sebandar)
excited giler2 la masuk sekolah asrama
1st time kan, takkan 2nd time plak kan....
time g register kat SMTA tu pun g konvoi dengan family eija
pas daftar tu dapat sebilik dengan eija gak 
(padahal ayah dengan slumber suh senior letak sama bilik dgn eija...hihi)
pastu bermula la sesi orientasi
perhh...best kan!!!!!hehe
tension giler orientasi, siap de larangan menelefon family
dah r time tu 1st time dok asrama....
tiap malam rase nak nangis je rindu mak, rindu umah...huhu
sepanjang orientasi plak, akak2 senior bagi pakai tag nama
bukan kecik macam tag nama bese tapi besar ok!!! siap gantung kt leher
pastu tiap kali g dining mesti abang2 senior usha siap panggil2 nama
time tu akak2 senior start panas punggung, takut pakwe memasing curang!!!haha
sape suh korang bagi tag nama besar2....hehe
time minggu orientasi ni memang cik mar sentiasa bangun awal
seawal 5.30 pagi ok, sebab takmo rebut2 toilet
dah r setiap kali waktu solat kene solat kat surau
time tu dalam surau kalau tuk solat zohor memang wangi semua orang!!!hehe
sepanjang orientasi tu r start berkenalan dengan kawan2 dan akak senior
abang senior???nak mati pe kne panggil dengan akak senior
memasing muka suci tegur2 akak senior...hihi
abih je minggu orientasi perkara pertama buat adalah.....
jeng!!jeng!!!jeng!!!!
telefon mak!!!!!!!
mak terus ajak ayah datang lawat anak kesayangan ni...hehe
best sebab dapat makan lauk mak masak
aksi seperti tak makan seminggu la....
pastu bermula la sesi persekolahan seperti bese...
time ni de gak budak2 junior yang dah berani tunjuk belang....
kami yang junior baik2 dan suci terus jadi jahat bergosip~~ngeeee
nak tau pe diaorang start buat sampai naikkan kemarahan akak2 senior???
sok r cik mar cite....hehe
sekarang masa tuk tido, sakit pale wooooo
Teknik ampangan yang dah bertukar jadi vokasional





















nota kaki: sedang giler main cityville ok!!!!



No comments: