Duit Kawen Cik Mar

December 27, 2010

Zaman nak buka sekolah

salam 1 Malaysia...
masih dengan feel Malaysia Boleh!!!
okey2...jom masuk mood bercerita dan berkomen
seminggu je lagi seisi persekolahan nak bermula
sekarang mesti mak ayah dok sibuk-sibuk beli barang sekolah untuk anak-anak kan??
siapa yang ada bajet lebih bulan lepas mesti dah beli awal-awal
tapi kalau shopping last minute pun best
sebab banyak kedai buat offer time2 camni
bila cik mar tengok budak-budak kecik excited beli barang sekolah
terus teringat zaman sekolah dulu
cik mar pun terlebih-lebih excited bila nak beli barang sekolah
paling excited nak beli kasut dan beg sekolah baru
kasut kalau beli mesti tanya geng2 dulu
sepakat membawa berkat, macam nak nampak style la kan
de group identity
*jijik giler
pastu kalau beli beg plak nak nampak canggih dan bergaya
nasib tak ada kuar beg jenama canggih time tu!!!hehe
yang pasti zaman cik mar glamor dengan jenama "SWAN"
tapi cik mar tak minat plak
lepas bertungkus lumus beli barang sekolah tu terus simpan
simpan dalam almari atau bawah katil
pastu kalau boleh tiap-tiap hari nak try test
siap sarung stokin dan kasut
sandang beg dan bergaya depan cermin
perhh!!!!sungguh tak matang zaman tersebut
tapi bila dah besau panjang macam sekarang, terus
RINDU dengan zaman kanak-kanak
pegi kedai rebut-rebut dengan adik beradik nak beli barang sekolah
korang de pengalaman macam cik mar x??
tipu la kalau takde~~ngeee

kasut feberet zaman sekolah...North Star

time form 2 penah beli kasut ni...ingat lagi tau!!!!haha




































nota kaki : sekarang masa tengok anak2 buah plak beli barang sekolah


1 comment:

Khairul Amry Mohamad Puad said...

SAYA DULU WAKTU SEKOLAH SELAGI BOLEH PAKAI BAJU ATAU SELUAR ATAU KASUT ATAU BEG, SAYA AKAN TERUS PAKAI, MAKLUMLAH, KEUARGA SAYA BUKAN SENANG. SEDIH JUGA TERINGAT ZAMAN SEKOLAH DULU.