Duit Kawen Cik Mar

January 17, 2011

Petanda Tubuh Yang Perlukan PERHATIAN

malam ni feel nak share bab-bab kesihatan
so sila focus...
i'm serious wokey!!!hehe
eh...gelak plak, SERIOUS
jom kite terjah cikit petanda tubuh yang perlukan PERHATIAN
attention plz~~
1. Cap Jari
terdapat 3 jenis cap jari iaitu putaran (whorl), bulat membujur (loop) dan pintu gerbang (arch). jika cap jari korang bentuk putaran, korang mudah diserang darah tinggi.






2. Tapak Tangan Merah
ia satu petanda tahap "oestrogen" yang tinggi. tetapi ia mungkin juga petanda kegagalan hati.

3. Lidah Pucat dan Licin
salah 1 tanda penyakit anaemia (kurang zat besi).anda mungkin juga berasa lemah dan sering pening-pening.

4. Tangan Kidal
kajian menunjukkan 17,000 orang yang kidal mempunyai risiko dua kali ganda untuk diserang masalah usus.

5. Pinggul Lebar
percaya @ tidak, ia mungkin petanda korang sihat. institute of preventive medicine mendapati lemak pinggul mengandungi "adinopectin" (kimia anti peradangan) yang menghentikan pembengkakan arteri dan    menghalangnya daripada tersumbat.



nota kaki : si pinggul lebar perlu berbangga, sebab anda sihat!!!hehe



1 comment:

lovelywa said...

alhamdulillah saya sihat..sbb sy pun berpinggul lebar..wahahaa..anak dah 2, harus la lebar..