Duit Kawen Cik Mar

January 23, 2011

Seram SejUk

seram dan sejuk 
korang penah alami tak???
gerenti korang terus terpikir pasal cik hantu bagai ni....
ala...tak nak pasal tu
sekarang ni seram sejuk pasal
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_
_

umur meningkat dewasa
ok...pada yang masih belasan tahun sila skip je entri ni~~hehehe
memang kejam
tapi pada yang umur agak-agak sebaya cik mar masih boleh teruskan bacaan yer
dulu cik mar tak penah ada perasaan ni
tak penah rasa seram sejuk bila umur meningkat
seronok lagi ada tau
tapi start tahun 2011 jadi risau
sekarang umur cik mar 24 dan bulan 3 nanti akan bertambah jadi
25....
25 ok!!!

tapi still macam "rileks r, baru 25"
tetiba sekarang banyak pulak soalan-soalan menikam jiwa
"Bila nak kawen?"
"bila turn ko ni?"
"Bila nak tukar status?"
"bila nak naik pelamin?"
perhhh....rase nak suruh je Dewan Bahasa lupuskan perkataan BILA
bosan la dengan soalan-soalan camtu
padahal sendiri takut....ngeeeeeeeeee
kenapa selesa hidup macam ni???
"tak payah nak jaga hati orang lain"
"mau bina kerjaya dan capai cita-cita"
"nak ada harta sndri dulu, sekurang2nya sebijik kete"
paling penting
"dah serik........."
serik memberi cinta dan kasih-sayang pada kaum adam
mungkin perasaan tu akan hilang jua 1 hari nanti
setahun dah berlalu....mungkin masuk tahun ke 2, hati akan terbuka
ermmm....doa-doakan yer.



nota kaki : semua orang nak kawen, sape tak nak kan???hehehe



No comments: