Duit Kawen Cik Mar

February 10, 2011

Emo lagi

kadang-kadang penat jadi baik
dan penat jaga mulut supaya tak cabul
ok..meh cik mar story sikit kesah balik keje petang tadi
seperti biasa cik mar yang ala-ala minah rempit ni kan
rempit bersama ego present dari ayah
niat suci mau segera balik rumah
sebab pertama nak makan
sebab kedua dah terliur terbayangkan air tebu
sebab ketiga PENAT
dan sebab keempat perut memulas-mulas
balik dengan hati bunga-bunga
bawa ego pun rileks je....
sampai kat traffic light simpang ke taman dahlia, MERAH plak
ok...berenti la dan tunggu HIJAU
tetiba je 1 lori ni gerak ke depan
betul-betul sebelah cik mar

dialog

kelindan lori -->> awek..awek...ooo awek!!!
cik mar--->> (berdiam lebih baik bukan??)
kelindan lori -->> ohh, awek!! bajet betul la minah ni....
cik mar ---> (berdiam lagi, malas layan)


tetiba nset kelindan lori berbunyi dan dia borak2 kejap
pastu dia letak phone maybe

kelindan lori-->> awek...awekk!!! pandang la cni
cik mar--->> (tadi kata aku bajet, tapi ko panggil gak lagi bodoh!!!)
kelindan lori-->> tunggu kat depan ek
cik mar--->> (tak tau malu pe??)

akhirnye lampu pun bertukar jadi HIJAU
cik mar terus blah
tu nasib baik menjawab dalam hati
kalau jahat tadi memang menjawab direct
ni ayat2 yang dah tersedia dalam kepala otak
just tak sampai hati nak keluarkan

"kalau aku bajet pun, ko kenapa???setakat jadi kelindan lori tak payah nak macam bagus. ko tu cermin diri dulu!!! kot hensem bagai nak rak takpe gak, ni stok ngorat awek kat jalan raya.kalau bagus sangat dah lama ko bawa awek naik kete besar!!!!"

ok...tu hanya monolog di dalam hati ketika marah tadi.
BYE....



1 comment:

♥CIK SHA♥ said...

huishhh..garangnye!hehe..nasib baik tak terkeluar ayat2 tu direct..agak menyakitkan hati jugak tu kalau die kena sound sedas..tak pepasal mar kena sondol pulak nnt..ishh..nauzubillah..


betul tindakan mar tu..diam adalah lebih baik kan?