Duit Kawen Cik Mar

April 11, 2011

Kegagalan Mendewasakan Kita

G.A.G.AL
K.E.G.A.G.A.L.AN
2 words with same meaning
siapa yang tak pernah gagal dalam hidup???
SYABAS dari cik mar
tapi kamu sungguh RUGI
sebab tidak melalui sesuatu yang sempurna dalam hidup
sesuke den yooooo....hehe
tapi ada bernasnya jugak ok
try tanya pakar2 motivasi kat luar sana...
ok, now kita focus part kegagalan dalam pelajaran
cik mar sendiri pernah alami kegagalan
dan dari kegagalan tersebut la cik mar bangkit
time sekolah rendah cik mar dapat result yang cemerlang tuk UPSR
teruskan persekolahan di sekolah harian
bebudak bila meningkat dewasa kan nakal dia tak boleh
nak di ungkap dengan kata-kata...hehe
time PMR result boleh tahan
lepas tu terus masuk sekolah teknik sebab memang nak sangat2
sebab nak jadi engineer
dekat sekolah teknik memang banyak main
result SPM sekadar boleh tahan je
kawan2 masuk U tapi cik mar pegi form 6
lepas tu mula la rase rendah diri
nekad tuk masuk poli bwt diploma
dan berjanji untuk berusaha 
sebab matlamat nak masuk U
dan alhamdulillah sekarang semuanya berhasil
lagi 2 bulan akan tamatkan pengajian di Universiti
jadi sila jangan jadikan KEGAGALAN tu sebagai PENAMAT
PERJUANGAN
jom kita sama2 berusaha untuk buktikan
KITA BOLEH!!!!


 
 

No comments: