Duit Kawen Cik Mar

August 28, 2011

Respect tu PERLU!!!!

respect atau hormat adalah
1 sikap yang paling terbaik dan perlu ada.
apa perasaan korang bila jumpa seorang yang biadap???
rasa nak lempang lelaju kan????
now the situation is.....
my sis cikgu sekolah menengah di sebuah daerah Negeri Sembilan
last week dia selalu kena kacau dengan 1 nombor tepon ni
mesej2 lucah pastu tgh2 malam dok call
mesej dia bunyi macam ni
"bila aku boleh hisap tetek ko???"
"agak2 bila kita boleh romen sama2???"
tu bukan takat kurang ajar tapi takde pegangan agama
sampai my sis jadi takut
so siang tadi kami adik beradik buat strategi
saja nak perangkap DIA
guna no tepon ayah dan menyamar sebagai ANIS
sekali kantoi DIA adalah student sekolah my sis
masih di tingkatan DUA
ermm...apa nak jadi budak sekarang???
tu la bahana kemajuan teknologi yang di salah gunakan
kesian dekat DIA tu sebab dah merosakkan nama sendiri
dan memalukan famili sendiri
sedar tak tu CIKGU ko
CIKGU yang memberi ko ilmu
CIKGU yang sentiasa mendoakan kejayaan student2nya
jangan kerana nila setitik, rosak susu sebelanga.


nota kaki : memang jauh langit dan bumi, student dulu dan skrg.


2 comments:

Amalina Jr said...

berani betul budak sekarang..cikgu sendiri pun leh cakap camtue..apela nak jadi..isk2

AleeyaLiya said...

apa nak jadi la budak zaman skang...bru tingkatan dua dah oandai cakap cmtuh..