Duit Kawen Cik Mar

October 19, 2011

Nostalgia Sepanjang Zaman...ko ader???

hai korang...
tengah buat pe??? layan 999 ke layan cite korea???haha
ermm...bila time malam camni mesti bosan kan
tambah bosan kalau takde member nak borak-borak
paling penting takde member nak gosip-gosip...hahaha
ni tengah tengok Danial main "orang mati"
start la dia amik bantal peluk yang panjang tu siap bungkus-bungkus
dengan kain
lepas tu selawat bagai...
macam-macamkan idea budak kecik sekarang
kalau kita zaman kecik main ape-ape semua dengan member
ye la, permainan dulu semua menggalakkan "team work"!!!haha

cik mar dulu suka main:

ANAK PATUNG KERTAS


dulu gila sangat anak patung kertas. siap excited dapat tukar-tukar baju lagikan.
siapa yang ada anak patung kertas comel-comel confirm la berlagak cikit!!!haha
main anak patung kertas ni dengan kawan-kawan perempuan je.
sebab budak lelaki dulu tak pandang mainan ni sebab diaorang giler main

PENUTUP BOTOL


ni game feberet budak lelaki la kan. nak main game ni kena ada 5 penutup botol.
time ni la budak-budak sekolah pegi kat makcik kantin jual air sambil buat muka 
seposen sebab nak minta penutup botol. bila cikgu takde dalam kelas @ cikgu 
mesyuarat, memasing start la open table main penutup botol. Dalam pada tu 
ada gak yang open table main game

LAWAN PEMADAM


perhh...ni antara game feberet cik mar. hari-hari beli pemadam kat koperasi.
saja nak bagi orang koperasi kaya!!!!haha pemadam harga 10 sen apa de hal kan???
hahaha.... lepas tu sape menang dapat la pemadam free.
kiranya sape paling banyak simpan pemadam, dia la "Taiko".
tu semua game main kat sekolah.
balik je dari sekolah petang-petang lepak kat padang @ kawasan lapang
dengan member2 kawasan perumahan pulak
main game

BALING SELIPAR


game ni main kena ada 2 team. lepas tu yang perempuan akan minta selipar yang nipis dan 
lembut2 je...sebab takmo sakit time kena baling selipar kan!!!hehe
tapi paling mencabar time nak tegakkan balik selipar tu la.
kalau dapat tegak kan selipar menjerit kalah MALAYSIA menang
piala Suzuki dulu ok...memang mantap.
dah penat main game pastu perut pun lapar
bila lapar dan tetiba lalu pulak 

BAI JUAL ROTI


berkejar-kejar la semua terkam Bai tu. cari roti krim harga 20sen
sekarang mana nak jumpa harga roti macam tu lagi???
memang takde la kan...stok femes roti gardenia la plak.
ermmm...semua ni kenangan
kenangan jadi kanak-kanak zaman 90-an
rindu sangat-sangat sebab tak payah pikir pasal result exam, keje, gaji...bla..bla..bla
ok la, cik mar nak study cikit
see...kena study kay
dulu tak payah pun!!!!hahaha

nota kaki: kredit to abg google sebab kasi gmbr!!!haha


3 comments:

♥CIK SHA♥ said...

main 'orang mati'? erk? seram nau bunyinye..(-_-")

semua mainan bergambar di atas aye pernah main masa zaman kanak2 dulu..;p

kat kawasan rumah saye masih ade lg mamak jual roti naek moto cenggitu..ehehe..

Siti Mas Hidayu said...

hahaha ahah la kite main patung kertas boley tukar2 baju..cool..ada lagi ke sekarang?..mcm takde je budak2 la ni main anak patung barbie yang siap ada rumah tu..

Soda & Ice Tea said...

BESNYEE.. RINDU MAIN DULU DULU :D