Duit Kawen Cik Mar

May 31, 2013

Vietnam Aku Datang Part 2

Alhamdulillah kami sampai di Vietnam International Airport 
dalam pukul 5.30 Petang waktu Malaysia.


airport dia memang nice....
pekerja airport yang perempuan pakai baju rasmi Vietnam
but...macam annoying plak pekerja airport tu sebab ntah la!!!haha
sampai je airport dah ada Bus yang menanti
kami 1 team terus ke Masjid....lupa la nama dia
untuk program solat Maghrib dan makan malam bersama penduduk kawasan tersebut
dan sepanjang perjalanan ke masjid memang rasa teruja
sebab terlampau banyak motosikal
adoiiii...bus pun takut dengan motosikal sebab banyak sangat


dekat masjid baru kami jumpa dengan team 1st yang bergerak ke vietnam
so makin haruk la bercerita....hihi
lepas makan baru kami semua balik ke hotel


ni hotel yang kami stay...NGAN HA HOTEL
wifi memang laju...hahaha masih pikir pasal internet jugak
rate untuk 1 malam di hotel ni dalam RM75-RM100
so berpatutan la tambah-tambah terletak betul-betul di tengah bandar
HO CHI MINH
hah...depan hotel je pasar malam ok.
tiap-tiap malam ada pasar malam dan barang memang MURAH
dan dekat dengan Ben Thanh Market
memang terbaikkk la untuk shopping.
 korang memang patut pegi la sekadar untuk menambah lokasi percutian bajet
dan ingat...untuk shopping di Vietnam
guna duit Dong atau Dolar
dan duit ringgit malaysia pun boleh pakai
tips untuk shopping seperti biasa adalah
tawarkan harga yang betul-betul murah
pendek kata separuh dari harga yang penjual tawar kan
sebab sebenarnya harga memang murah~~hihi
 nanti sambung lagi ek...for last part
lokasi-lokasi yang kami lawat.

hah...beg deuter memang murah ok!!!!
rugi kalau korang tak beli.
harga range rm25-rm60 je bergantung pada size.
telekung pun murah. ini kan pulak kain cotton!!!
cotton vietnam sepasang RM18-RM20
Vietnam silk RM25-RM50
kumpul duit untuk shopping tau~~



1 comment:

CikAinaa said...

wah wah! bestnya :)) teringin nk pi sana... takpe. One day insyaAllah.. (^^,)