Duit Kawen Cik Mar

March 12, 2014

SABAH Vacation PART 1

Hi MARCH
mood holiday masih ada so better cik mar story mory kat korang ok
for your information....
cik mar baru balik dari SABAH
yup...for second time vacation 
tahun 2013 pun ke Sabah jugak for first time
but for second time ni banyak improvement la yang dah dibuat!!!haha
vacation kali ni adalah untuk 5 hari 4 malam
Beriya sangat VACATION kannnnn
kerja di tinggalkan camtu je...
Lantak pi. (stop nagging mar!!!)
actually tiket flight dan beli awal-awal bulan Julai 2013
harga tanpa insurans dan luggage adalah RM76 untuk 2 hala
dah cukup murah la tu kalau bawah RM100 kan???
Cik mar dan member-member amik flight 7 Mac 2014 pukul 8.30 malam
kenapa amik malam??
sebab siang tu masih bekerja!!!haha
giler gigih kan...
dekat Kota Kinabalu kami check in dekat
KINABALU HOTEL
one on budget hotel
semalam around RM55 plus tax bagai la tu
cik mar booking hotel thru Booking.com
after puas baca review customer semua so dengan gigih choose this hotel
but not bad sebab bilik bersih dan ada hot shower


cik mar stay dekat hotel tu for 3 days
location very strategic sebab di tengah bandar
dan dekat dengan pasar Filipina
ok...for our first activity
kami ke PULAU!!!!
really excited ok
cik mar tak naik bot dari JESSELTON JETTY
sebab malas nak jalan ke sana
naik bot from jetty dekat pasar filipina
ada pakcik tu offer naik bot baru dia
servis memang terbaik sebab pakcik tersebut akan bawak kami sampai ke kawasan pantai
dan tunjuk tempat untuk start snorkeling


jom naik speed boat!!!
perhhh...memang dengki abang yang bawak bot ni
saje amik lap giler-giler sampai basah baju
untuk pakej ke pulau ni
1 pulau RM23
2 pulau RM33
3 pulau RM40
so kami pilih 3 pulau
Pulau Sapi, Pulau Manukan dan Pulau Mamutik
actually korang boleh dapat harga lagi murah tapi cik mar dengan member2 dah excited sangat
so ON saje...haha
teruja sangat nak snorkeling dan mula-mula kami ke Pulau Sapi


View from pulau SAPI
dekat sini cik mar giler-giler punya snorkeling
sumpah teruja tau sebab Nemo dekat sini cantikkkk
cik mar dan kawan-kawan lepak dekat pulau ni dekat 2 jam jugak la


see....start activity snorkeling
mula-mula memang takut tapi bila dah jumpa nemo terus hilang perasaan takut tu
rasa bersyukur sangat di beri peluang untuk melihat ciptaan Allah swt 


dekat tepi-tepi pantai tu pun dah ada ikan...
sape tak teruja kan.
lepas penat dan berpuas hati...actually tak puas lagi!!!haha
cik mar dengan member2 ke Pulau Manukan pulak


air laut memang tak payah cakap
sungguh berbeza dengan PORT DICKSON...hihi


jalan dekat Jetty pun dah rasa sangat kagum... ini kan pulak nak snorkeling
hurmm...sungguh indah keindahan alam


kalau korang duduk dekat jetty pun dah boleh nampak ikan-ikan yang super kiuttt!!!
Subhanallah...
bayangkan kalau snorkeling bersama mereka
rasa nak kejar je ikan-ikan tu....hihi
Last pulau yang kami pergi
Pulau Mamutik


tetap cantik dan indah...
tapi dekat pulau Mamutik ni cik mar dah tak snorkeling sebab dah penat
lagi 1 rasa macam dah burn...huhu
cukup la 2 pulau dengan keghairahan!!!haha


inilah boat yang cik mar naik... adik ni member2 cik mar panggil TEGAR
suka hati kiteorang je kan


ikan yang sentiasa gembira tanpa gangguan dan masalah
Alhamdulillah di beri kesempatan untuk melalui pengalaman di Pulau2 Sabah


 untuk hari kedua ni tamat la activity di siang hari.
sumpah penat. Sampai je hotel masa untuk TIDURRR
tapi sebelum tu sempat la tapau makanan sebab dah tak larat nak makan kat kedai
ok...nanti cik mar story our activity for next day.


No comments: