Duit Kawen Cik Mar

March 17, 2014

SABAH Vacation PART 3

seronok sangat bercuti sampai ber"PART-PART" 
tapi setahun sekali kan so apa salahnye...hihi
ayat penyedap sangat tu mar!!!
ok continue with my vacation
untuk hari ke 3 di SABAH cik mar dan member teruskan perjalanan ke 
kawasan Gunung Kinabalu, Kundasang, dan macam-macam lagi
meh cik mar story satu persatu
untuk perjalanan ke arah Gunung Kinabalu tu 1st sekali jangan lupa
sewa KERETA!!!
cik mar cari kereta pun last minute
amik avanza baru
erm...dah lupa la contact person dia sape
sebab search kat google je kereta sewa kota kinabalu
seawal 7 pagi brother tu dah hantar kereta
so lepas tu kami semua bersiap-siap
selamat tinggal KINABALU HOTEL
hope kita dapat jumpa lagi...hehe
tapi sebelum memulakan perjalanan kita kena la breakfast
cari kedai mamak dan makan roti canai
perhh...rindu sgt nak makan benda pedas-pedas macam dekat negeri sembilan
tapi takde...so layankan je roti canai tu
perjalanan untuk ke Gunung Kinabalu ambil masa dalam 2-3 jam jugak la
kalau banyak lori so makin panjang la masa dia
tapi sebelum sampai ke sana memang cik mar singgah ke
RUMAH TERBALIK
second time buat lawatan dan dah ada taman terbalik jugak
tiket masuk masih sama yer
RM 10
so sila berbaloikan dengan bergambar dan bergambar




lepas dah agak-agak puas bergambar terus cik mar mulakan perjalanan semula
cik mar terus ke taman Gunung Kinabalu 
ambil angin dan menghirup udara segar.
bahagia sangat rasa!!!hehe
tapi lagi extreme cik mar terus naik sampai ke check point pertama untuk mendaki gunung
sampai situ je r
mencuci mata dan pemandangan kat atas tu nampak hutan je r
tapi ada sekor tupai yang awesome!!!
sungguh jinak siap datang dekat lagi.
erm...sebelum turun dan meneruskan perjalanan kena posing-posing dulu
kaw-kaw punya posing ok.
jari tukang amik gambar ni sibuk jeeeee...haha

tupai yang comel
gunung kinabalu di belakang


with my bestfriend.
ok...cerita pasal hari ke 4 ni panjang sangat
nanti cik mar sambung dekat entri lain la ek.
sebab ni baru separuh!!!haha
bye..bye..

No comments: