Duit Kawen Cik Mar

July 22, 2014

BAMBAM








semenjak balik duduk bertapa kat opis ni kehidupan agak lapang sikit
so boleh la ber"update2" dekat blog tercinta
now dekat rumah dah de new kitten
baby pada lily dan bulat
amboiii dekat setahun la baru nak bunting ek lily
dulu lily dah pernah bunting dan beranak
tapi maybe anak-anak dia tak cukup bulan kot
terus tiga-tiga mati tau
giler frust tak dapat menatap tahap kecomelan diaorang
untuk yang kali ni lily dapat 2 baby
but sekor mati so tinggal si OREO sahaja
erm...xpe la janji ada zuriat yang di tinggalkan
actually OREO ni betina but garang ok
maybe dia masih takut-takut lagi
tapi bila dapat makanan punya la kusyuk!!!
siap jilat-jilat bekas makanan
Lily pun macam budak-budak sebab suka nak berebut dengan OREO
padahal anak sendiri kot
tak matang betul!!!haha

Bambam comey yang tido pun tetap COMEL

Buat muka GARANG dia tu. dah la landing dekat tempat makanan
Bambam kesayangan!!!

July 18, 2014

Jangan di terjah hati saya







tajuk entri macam minta penampar kan???
padahal nak story benda yang takde kaitan sangat pun
cuma tak suka tengok "orang" lain berduka cita
erm...sedih bila terkenang dan terfikir
kenapa la sanggup buat macam tu???
kesian tau.
sejahat-jahat aku ni takde la sanggup buat hati orang terluka
cehhh...bajet sangat.
tapikan tak kesian ke dekat si kecil yang baru nak menikmati kehidupan dunia???
ermm...ok la, takmo cakap banyak-banyak sebab tengah puasa!!!haha
SELAMAT BERPUASA KORANG!!!
dah lama tak berhiking bagai!!!

July 17, 2014

TERPUKAU








really love this song.
so nak dedicated kan pada awak.
awak yang sudi memberi ruang
awak yang sudi memberi peluang
awak yang sudi membuka pintu
dan
awak yang sentiasa berusaha membahagiakan
walaupun awak tak menjanjikan "genggaman" tangan
walaupun awak tak menjanjikan "seluas lautan" kebahagiaan
tapi saya bersyukur
bersyukur saya masih mampu bersabar
tak sangka saya semakin MATANG!!!haha
matang sangat naaaaa...
gerang ambe kat awok tau.